hits

Aprikossyltetøy ☺

Hallo alle sammen! ☺

Idag lagde æ en herlig søt aprikossyltetøy 😀 Må si den va skikkelig god på ristet brød❤ Nu vil æ gjerne dele oppskriften med dokker 😀

Denne syltetøyen kan også godt brukes som kakefyll 😀

200 g tørkede aprikoser

1 dl vann

90-100 g sukker

Saften av 1/2 sitron

Del opp aprikosbitene i mindre/små biter og legg dem i en skål med vann. La dem stå der å trekke til sæ vann i ca 3 timer.

Sil bort vannet. Ha aprikosbitene i en kaserolle ilag med vannet. Kok opp og la det småkoke til bitene er blitt helt myke.

Ta kaserollen av platen og bruk en stavmixer til å lage en jevn masse. Tilsett sukker og bland godt. Tilsett sitronsaften, bland godt og kok opp igjen. La det småkoke til det når kokepunktet (begynner å tykne)

Ha syltetøyet over i varme, steriliserte glass og sett på lokk med en gang. La avkjøles på kjøkkenbenken.

Oppbevares kjølig.

Lykke til! 😀

~ Kara ❤

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kara

Kara

39, Alta

Bor i herlige Finnmark, sammens med min mann, 2 katter og 2 hunder. Vi har også 3 tennårings barn :) Elsker å trene, holde mæ i form og følge med på endel mote, digger å være ute på turer i naturen, men også koselige kvelder hejmme i sofakroken. Driver mye på med strikking og hekling, samt digger å lage egen mat, drikke og helse/skjønnhets produkter av det vår vakre natur har å by på! Blir bare glad for hvis æ kan være til hjelp eller inspirasjon for noen! :) With love - Kara

Kategorier

Arkiv